Att Göra

Här följer en rad förslag och tips på nöjen och annat att göra i Marbella

Väl framme i Marbella finns olika möjligheter för nöjen och aktiviteter. Du kommer inte ha några problem med att spendera dagarna. I bakgrunden av staden ser du bergskedjan Sierra Blanca, denna hjälper och bidrar till det mycket behagliga klimatet. Marbella är känt för sina stränder och dessa ska du naturligtvis besöka. I centrum erbjuds även en hel del kultur med många fina gamla torg och byggnader. Gillar du att röra på dig under din semester finns det goda möjligheter för detta. Costa del Sol är välkänt för sina många golfbanor och delar du detta intresse så har du kommit helt rätt. En liten bit från Marbella finns en utav Spaniens mer kända skidorter i Sierra Nevada.

Du ska även se till att få shoppa lite samt att utelivet måste testas på under minst en kväll.

Stränder
När temperaturen stiger och sommaren närmar sig fylls Marbellas alla stränder av soldyrkande livsnjutare. Staden är känd världen över för sina många och fina stränder. Barnvänliga stränder blandas med mer exklusiva strandklubbar. I stort sett kan man med lite tur få någon stranddag även om du besöker Marbella under vintertid. Temperaturer runt 20 grader kan förekomma.

El Pinillo beach – 2500 meter lång strand med härlig tjock sand. Erbjuder solsängar mm. Kan vara ganska full
Funny Beach – Populär strandklubb för barnfamiljer. Erbjuder en mängd olika aktiviteter och alternativ
Nikki Beach – Världsberömt strandhäng för de som gillar lyx och flärd

Kultur
Är du sugen på lite sightseeing och vill förkovra dig i historia och kultur så bege dig mot ”Plaza De Los Naranjos” (Oranga Torget). Där hittar du först och främst ett vackert spanskt torg med ett stiligt stadshus men också turist informationen med guider och kartor.

Något du definitivt ska passa på att promenera runt i är Gamla Staden i Marbella. Denna del av Marbella innehåller en rad gamla byggnader och ursprungsbyggnader från när Marbella anlades. Många kyrkor och annat härstammar från 1600-talet.

För båtintresserade är marinan värd ett besök, även marinan i Puerto Banus ska besökas.

Golf
Marbella och hela Costa del Sol är ett paradis för golfentusiasten. I folkmun omnämns området som Golfkusten eller Costa del Golf. Inom korta avstånd erbjuds en rad med banor och klubbar där de flesta erbjuder icke-medlemmar att spela. På det stora hela ligger
avgifterna i det högre skiktet men istället får du fantastiskt väder, hög klass på banor och goda möjligheter att hyra utrustning för de som inte tog med sig sin egna bag.

Aloha Golf Club – Telefonnummer: 0034 952 907 085
Cabopina Golf Club – Telefonnummer: 0034 952 850 282
Greenlife Golf Club – Telefonnummer: 0034 952 839 142
La Dama De Noche Golf – Telefonnummer: 0034 952 818 150

Aktiviteter

Utöver golfen finns flera sätt att röra på sig och kanske få svettas lite. Du hittar tennisbanor, gym, seglings möjligheter och cykeluthyrning lätt tillgängligt. Kanske en klättring upp till toppen på Sierra Blanca kan trigga den som söker ett äventyr. Sägas bör att det tar många timmar och kan på sina ställen vara besvärligt att ta sig ända upp.

I Malaga, ungefär 30 minuter från Marbella, kan du se fotboll i absolut världsklass. Varför inte tajma in ett besök när Malaga CF tar emot Barcelona (med Leo Messi) eller Real Madrid (med Ronaldo). Troligtvis en upplevelse för resten av livet, om du gillar fotboll dvs.

Ett annat tips är att man kan röra på sig genom att shoppa eller testa på de berömda utelivet.