Golf

Golf i Marbella och runt Costa del Sol

Golf är en mycket populär sysselsättning i Marbella och runt omkring i Malaga provinsen. Faktum är att Costa del Sol (Solkusten) i folkmun även kallas Costa del Golf (Golfkusten). Klimatet med dess dryga 300 soldagar om året gör att många söker sig hit under höst, vinter och vårtider. Att det dessutom finns upp mot 50 (femtio) stycken banor runt kusten gör naturligtvis inte saken sämre. Antalet banor ger ett mycket varierat utbud vad det gäller svårighet, terräng, lyx och priser. Det är således inget konstigt att området är väldigt populärt speciellt bland svenska golfare, men förstås även hos alla andra golfspelare runt om i Europa.

Golfbanor omkring Marbella
I närområdet runt Marbella (20 km) finns bland andra dessa banor:

  • Marbella Golf Country Club – Fantastisk anläggning med en utmanande 18-hålsbana.
  • Golf Rio Real – Vacker 18-hålsbana i ett böljande landskap med utmanande greener. Erbjuder även hotell.
  • Santa Clara Golf – Naturligt designad 18-hålsbana som passar för de flesta. Bra och stor Driving Range.
  • Aloha Golf Club – Av European Tour utvald magnifik 18-hålsbana. Har även en extra par3 9-hålsbana.
  • Santa Maria Golf Club – 18-hålsbana med vackra omgivningar, många hål erbjuder utsikt över medelhavet.
  • Club de Golf Las Brisas – Svår och utmanande 18-hålsbana med otroliga omgivningar.

Detta är endast ett mindre urval av alla banor som finns att tillgå. Om din resa hit är under två veckor lång kommer du förmodligen inte ens hinna börja att beta av banor.

Hjälp för dig som vill resa hit och spela golf
Det kan många gånger vara svårt att få till all planering som behövs för att lyckas med sin golfsemester. Hur tar jag mig dit? Hyrbilar, finns det? Tar flygbolaget emot klubbor och bag som packning? Kommer det att kosta extra? Kanske är du rädd om dina klubbor och helst inte reser med dem. Finns det då att hyra? Frågorna kan vara många och vi ska försöka hjälpa dig lite på vägen.

Flyga
Resa till Marbella, och hela Costa del sol för den delen, gör du genom att flyga till Malaga. Flygplatsen i Malaga trafikeras av ett flertal flygbolag, många utav dessa flyger även från och till Sverige. Sök och boka ditt flyg med någon av dessa tjänster:

Gif banner 468x60

–» Bravofly.se – Sök billig flygresa till Malaga bland över 400 flygbolag »

Hyrbil
Väl framme i Malaga kanske du vill ha en hyrbil för att på så sätt smidigt kunna ta med dig packning och senare även transportera dig mellan alla olika banor runt Costa del Sol. Ett flertal hyrbilsbolag har verksamhet på och omkring Malagas flygplats. Boka en bil via någon av tjänsterna här under:

–»Boka din hyrbil hos Travellink »

–» Hos Sembo bokar du en bra och billig hyrbil »

Boende
Bo måste du självklart också göra och här i Marbella finns ett stort och varierat utbud. Hus, lägenhet eller hotell? Det beror naturligtvis på hur just du vill ha det. Hotell lockar ju naturligtvis alltid och för många är det den njutbara hotellfrukosten som är pricken över i. Hotels.com har en rad mycket bra golfhotell i sitt utbud, sök och boka nedan:

Är ni en större grupp eller familj är ett hus eller lägenhet ett bra alternativ. I Marbella och på Costa del Sol finns många som hyr ut och ibland kan du hitta en privat uthyrare men enklast är att använda någon av tjänsterna nedan:

–» Atraveo har ca 100 st lyxiga och prisvärda alternativ »

Annat som kan göra din resa enklare
På flygplatsen i Malaga finns företag som hjälper till med inplastning av ditt bagage, t ex golfbagen. Använd dessa tjänster som ett extra skydd till din värdefulla bag.

Om du vill ha hjälp med att planera din resa, få bättre överblick och råd angående banor som kan passa dig osv. Då finns det ett svenskt företag som specialiserat sig på att hjälpa golfare med sin golfsemester. Golf Service.se kan hjälpa dig med allt från att boka starttider, detta till rabatterade green fees, till att hjälpa dig med en större paketlösning för hela din resa.