Shopping i Marbella

Marbella erbjuder Spännande & Varierad Shopping

Marbella är som tidigare sagts ett centra för strand- och nattliv. Men om detta inte är något för dig eller om du vill bryta upp och göra något helt annat, så finns många butiker och köpcentra lätt tillgängligt.

Som besökare i Marbella har du ett rikt utbud och möjligheter att njuta av varierad shopping. Du kommer hitta allt från exklusiva flaggskeppsbutiker, specialbutiker, boutiques, marknader, varuhus till stora moderna köpcentrum.

Shoppar gör du antingen i stadskärnan eller i några av shoppingcentrumen. Här finns som sagt en del exklusiva butiker men de verkliga lyxbutikerna hittar du annars i Puerto Banus.

Butiker i Marbella Centrum

Centrum och närområden har ett stort antal butiker. Butikerna blandas upp med barer, caféer och restauranger så det är väl värt en längre promenad. Och du kan med lätthet spendera en hel dag här.

Marbellas stora shoppingstråk är koncentrerat runt de två huvudgatorna, Avenida Ricardo Soriano och Avenida Ramon y Cajal.

På dessa gator finns många utav de större modebutikerna samt varumärkesbutikerna.

Här hittar du butiker som:

  • Versace
  • Gucci
  • Elite
  • Louis Feraud
  • Doda

Med många fler..

Men det är som sagt inte bara exklusiva shopping här. Det finns ett flertal butiker för oss med ”normala” plånböcker också. Butiker och märken som; Bershka, Zara, Mango, Blanco, Body Shop m. fl. finns också de i Marbella centrum.

Gamla Stan i Marbella

Söker du mindre, mer traditionella och lokala butiker så söker du dig mot de äldre delarna av staden.

Butik i gamla stan Marbella

Där hittar du hantverks- och presentbutiker, konstgalleri, skobutiker och mindre specialistbutiker. Varför inte stanna till vid ett lite café & beställa en café con leche och under tiden passa på att studera den intressant arkitekturen här.

Gamla stan är hursomhelst värt ett besök, även om du inte planerar att shoppa utan bara vill komma närmare den spanska kulturen. Se till komma till Oranga Torget och utgå sedan därifrån.

Köpcentrum och Gallerior

I och i närheten av Marbella finns ett flertal köpcentrum och shoppinggallerior. Här är lite mer info om några utav dessa:

La Canada köpcentra i Marbella

La Cañada Shopping Center

La Canada är det största shoppingcentret på hela Costa del Sol och vänder sig verkligen till alla personer och åldrar.

Här finns nästan allt, från butiker för barnfamiljer till de som söker mer exklusiva och roliga butiker. Komplexet innehåller över 150 butiker (mode & accessoarer, elektronik, möbler mm), restauranger, frisörer, biograf och matvarubutiker. Dessutom erbjuds gratis parkering för er som tar er dit med bil.

Några exempel på butiker; Foot Locker, Guess, H&M, Hugo Boss, Pull & Bear, Stradivarius, Zara Home.

Dessutom finns här Spaniens största Apple butik. Om du gillar deras produkter :).

Ta dig till La Canada

Med bil når du dit genom att följa väg A-7 från Puerto Banus och svänga av mot Ojen & McDonalds.

Bussar går frekvent från Marbella centrum och stannar i närheten av ingången. Använd linje L1 från centrum eller L3 och L6 från busstationen.

Öppettider

La Canada har öppet Måndag till Lördag mellan kl 10.00 till 22.00. Under högsäsong, Juli – September, är det även öppet på Söndagar. Bio, bowling och restauranger har öppet utöver dessa tider.

Mer information hittar du här.
Tel: +34 952 866 134

El corte ingles Köpcentra Puerto Banus

El Corte Inglés

El Corte Inglés är ett varuhus, tänk som NK i Sverige som ligger i Puerto Banus. Butiken/huset består av våningar med olika avdelningar.

Du hittar bland annat herr- och damkläder, skönhetsprodukter, sportkläder, heminredning och leksaker. Från en rad med olika märken, både exklusiva till sportmärken.

Här hittar du även ett Starbucks om du gillar ”kaffe”. Det finns även en rad med butiker/avdelningar för tjänster som; skönhetssalonger, tandläkare, nyckel/sko-makare, kemtvätt med mera.

El Corte Inglés är en väl känd butikskedja i Spanien och Puerto Banus ståtar med en utav de största i landet.

Ta dig till El Corte Ingles

Med bil når du dit genom att följa väg N340 och när du svänger av vid avfarten för Puerto Banus så kommer du se det från vägen.

Bussar går ofta från Marbella centrum, linje L1, och stannar i närheten av ingången. Åker du istället från Nueva Andalucia och San Pedro så är det linje 4 som gäller.

Öppettider

Är öppet Måndag till Lördag mellan 10.00 – 22.00. Matbutiken, Hipercor, öppnar redan 09.00.

Under Juli-Augusti och början av September har de även söndagsöppet.

Mer information hittar du här.
Tel: +34 952 909 990

Marina Banus köpcentra Puerto Banus

Marina Banus Shoppingcenter

Precis rakt över gatan från El Corte Inglés ligger den mysiga shoppinggallerian Marina Banús. Här finns omkring 20-30 butiker och ett par ställen att äta/fika på.

Du hittar butiker som; H&M, Bershka, ZARA, Massimo Dutti, Vodafone med mera.

Stor parkering under huset.

Ta dig till Marina Banus

Eftersom Marina Banus och El Corte Ingles ligger mittemot varandra så tar du dig hit på samma sätt som du tar dig till El Corte.

Öppettider

De kör samma öppettider som grannen mittemot. D.v.s Mån-Lör 10.00-22.00. Med förlängning under högsäsong.

Mer information hittar du här.
Tel: +34 952 906 544

Shopping i Puerto Banus

Chanel i Puerto Banus

För dig som verkligen söker exklusiva butiker och märken är Puerto Banus stället att söka sig till. Här hittar du väldigt många designermärken allt från Louis Vuitton till Versace.

För dig som aldrig besökt Banus tidigare så är det inte speciellt stort. Du går med lätthet från den ena änden till den andra på 10-15 minuter.

Antalet designerbutiker är som sagt stort men det finns också butiker för andra, som mig, med mer normala budgetar. Du hittar även de köpcentrum, El Corte Ingles & Marina Banus, som vi beskrivit ovan.

Här hittar du allt och lite till om butiker och shopping i Puerto Banus!

Handla Mat i Marbella och Spanien

Shopping är ju inte bara kläder, skor och prylar. Vi behöver ju även äta. Och även om restaurangutbudet är fantastiskt här så behöver vi då och då handla oss lite mat i en normal matbutik.

Du kommer inte ha några problem alls att hitta det du kommer att behöva under din vistelse här. Antalet matbutiker är ganska stort och de ligger bra utspridda över staden.

Notera

Tänk dock på att de flesta matbutikerna är stängda på söndagar. Håll speciellt koll på detta om du har småbarn med dig som kan tänkas behöva mat eller andra nödvändiga produkter.

Butikerna du kommer att hitta är bland andra:

  • Mercadona
  • Opencor (öppet alla dagar)
  • Lidl
  • Supersol
  • m fl

De stora köpcentrumen har även de matbutiker, tänk typ ICA Maxi butiker.

Svenska Matvaror och Produkter

Letar du svenska produkter så kan du hitta det här och där. Det bor ju många svenskar och skandinaver här så butikerna plockar in sådant som de vet efterfrågas.

För specifika svenska varor, som t ex smågodis :), så kan vi rekommendera MiaDel och Scandi Supermarket. Båda ligger i Nueva Andalucia vilket i sin tur ligger ovanför Puerto Banus, alltså väster om Marbella.

Där hoppas jag nu du fått en något bättre överblick av shoppingutbudet i och runt Marbella. Som vanligt så tar vi gärna emot dina synpunkter.