Uteliv

Marbella är en vibrerande dygnet runt stad

Många kommer till Marbella för att få en dos av ett kontinentalt uteliv. Tillsammans med Puerto Banus bildar duon ett utav de hetaste partyområdena i Spanien och är egentligen känt världen över. Till skillnad från Sverige så börjar man kvällen med en siesta och väntar att värmen ska övergå i en mera behaglig kvällsbris. Planerar du att börja kvällen med en bit mat bokar du bord till ungefär klockan 22.00, sedan fortsätter kvällen med en drink för att sedan runt 01.00-02.00 övergå i dans på borden. Självklart väljer du helt själv hur du vill tillbringa din semester men så här gör ”eliten”.

Mat
Börja gärna kvällen med att äta en bit mat. Marbella erbjuder en mängd med kulinariska höjdpunkter. Vill du slå dig ner på ett mysigt cafe, en livlig bar eller någon utav flera internationella restauranger så välj att gå via gatan ”Golden Mile”. Söker du en mer inhemsk upplevelse och mat, till exempel Tapas eller Paella, söker du dig mot de äldre kvarteren i Gamla Staden.

Golden Mile
MC Cafe – Europeisk/asiatisk fusion restaurang med både frukost, lunch och middag. Åt det dyra hållet
Villa Tiberio – Italiensk restaurang för alla åldrar och personer
Small World Cafe – Ett mysigt, lugnt och skönt ställe med en bred meny

Gamla ”Stan”
Buenaventura – En utav Marbellas absoluta topp restauranger
El Cortijo – Tapas i världsklass, erbjuder en väl utbredd meny med stora smaker
Zozoi – Internationell restaurang med medelhavsmeny som följer säsongerna

Strandpromenaden
Calima – Restaurang med stjärna i Guide Michelin vilket betyder fantastisk mat till ”höga” priser
Da Bruno Sul Mare – Med utsikt över medelhavet erbjuder denna restaurang ett italienskt kök med flera alternativ
El Castillo – Prisvärd med spanska smaker och närhet till havet

Befinner du dig i Puerto Banus så finns där ett stort utbud restauranger med något för alla. De flesta med utsikt över den fantastiska marinan.

Klubbar och Uteställen
Marbella är som sagt välkänt för sitt uteliv och ger en glimt in i en annan värld. En kväll kan beskrivas som en trestegs raket och börjar med en bit mat, sedan drinkar och till sist utgång för att dansa (hela natten lång). Tillsammans med utelivet i Puerto Banus finns något för alla. I ”The Port” finns de absolut mest exklusiva klubbarna medan Marbella erbjuder ett lite mer differentierat utbud.

Under säsong finns det en rad med speciella, återkommande fester som inte får missas (enligt boende i området). Till exempel Öppningskvällar, White Party på Nikki Beach med flera.

Just Nikki Beach är ett populärt ställe där du har möjlighet att spendera hela dagen på ett enda ställe. Äta, sola, bada, hänga och ungås för att sedan på kvällen antingen stanna kvar och dansa natten lång eller bege sig ut till andra klubbar.

Populära klubbar
Suite del Mar – En favorit för många med både sommar- som vintersäsong
Olivia Valere – Nattklubb som varit med under många år och räknas som ett utav orginalen
Funky Buddha – Ligger i anslutning till Golden Mile och besöks av många festsugna

Marbella har ett stort utbud av barer, disco, klubbar och pubar. Vi är säkra på att alla hittar något som passar just sig och kan därför utlova att du får en mycket trevlig kväll vad du än gillar och föredrar.