Puerto Banus

Puerto Banus

Mellan Marbella och Estepona ligger den väldigt vackra hamnstaden Puerto Banus. Staden byggdes av José Banus som en fristad för ”kändisar”. Under många år var staden väldigt exklusiv och nästan lite okänd. Många kända personer har bott här men med tiden, och iom att fler upptäckt staden, har många av dessa dock flyttat till nya och mer avskilda ställen.

Puerto Banus har ett utav Europas bästa året runt klimat.

Staden är liten och kompakt, i direkt anslutning till hamnen finns trånga gränder kantade av vita hus med restauranger, caféer och nattklubbar samt varuhuset El Corte Inglés. Här huserar även exklusiva affärer som Dior, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana och Versace. Restaurangerna ligger uppradade längs strandpromenaden och många är värda ett besök. Se till att testa Picasso, Pravda, Tango (argentinsk), Naga (thai), Luna Rossa (italiensk) Los Bandidos och La Ola. Lunch intar du på ett utav de många strandnära lunchställena, biofilm finns möjlighet att njuta av om vädret skulle vara lite sämre men oftast är vädret fint och då nyttjar du någon utav de fina badstränderna som ligger på båda sidorna om hamnen.

Puerto Banus besöks av drygt 4 000 000 människor varje år. Nattlivet och marinan är de största dragplåstren.

Ta dig till Puerto Banus från Marbella
Mellan städerna är det cirka 10 km och enklast är att ta en taxi. En taxiresa kostar ungefär €10-12. Det går även ett flertal busslinjer mellan städerna och dessa kostar ungefär €2-3 per resa.

Vill man lyxa till det och även klämma in en upplevelse under resan mellan städerna så finns det en färjeservice. Ferry Fly Blue trafikerar sträckan under högsäsong (1 mars – 30:e november) och det kostar €8,50 per tur eller €15 för en tur o retur biljett. Katamaranen avgår från Marbella Marina med en frekvens på ca 1 avgång i timmen.

Att göra i Puerto Banus
Vill du shoppa är ”The Port” ett litet mecka.
Äta bör vi alla göra och utbudet av restauranger är stort och varierande.
Golf, finns ett flertal fina mycket spelbara banor.
Är du sugen på att klubba så finns det många möjligheter.
I Banus finns det ett Casino för de som vill ”tjäna” lite pengar.