Golf i Marbella med omgivning

Spela Golf i Marbella och Närområdet

Spelar du Golf är chansen väldigt stor att du någon gång kommer att besöka (eller i alla fall fundera på det) Marbella eller någon annan ort på solkusten (Costa del Sol). Som golfspelare hittar du här ett enormt utbud av vackra banor, skönt boende och härliga restauranger.

Golf är en mycket populär sysselsättning i Marbella och runt omkring i Malaga provinsen. Faktum är att Costa del Sol (Solkusten) i folkmun även kallas Costa del Golf (Golfkusten).

Klimatet här nere, med dess dryga 300 soldagar om året, gör att många söker sig hit under våra ”sämre” årstider hemma i Sverige.

Jag tänker då på senhöst, vinter och tidig vår. Vilket är sämre årstider om man är inbiten golfare..

Här kan du spela golf 365 dagar om året! Och du kommer knappt behöva ta på dig en långärmad tröja..

Banor runt kusten och Marbella

Golfbana i Marbella

Det finns upp mot 60 (ja, sextio!) stycken banor runt Marbella och solkusten. De sträcker sig uppifrån Malaga ner till Sotogrande. Det är faktiskt flest per capita över hela kontinentala Europa.

15 utav dessa banor är dessutom av högsta klass och har använts vid flera internationella tävlingar.

Det stora antalet banor ger också ett mycket varierat utbud vad det gäller svårighet, terräng, lyx och priser. Att det är ett populärt resmål för golfspelare är således inget konstigt. Det är inte heller bara svenska golfare som kommer hit utan det är även populärt för spelare runt om i Europa och även världen.

Golfbanor omkring Marbella

I det direkta närområdet runt Marbella (inom 20 km radie) finns bland andra dessa banor:

Detta är endast ett mindre urval av alla banor som finns att tillgå.

Om din resa hit är under två veckor lång kommer du förmodligen inte ens hinna börja att beta av banor. Du får helt enkelt komma tillbaka :).

Karta över Golfbanorna

Karta över Golfbanor närmast Marbella

Karta över Golfbanor runt Costa del Sol

Praktisk Golf-info för Dig på väg hit

Golfspelare Marbella

Resebolag som Arrangerar Golfresor

Det finns väldigt många researrangörer som anordnar golfresor till Marbella och Malaga. Det gäller kanske bara att hitta rätt. Vi har samarbetat med några och vet att dessa ger dig den absolut bästa resan och upplevelsen.

Ett annat alternativ är att ta hjälp med att planera din resa, få bättre överblick och råd angående banor som kan passa dig av någon på plats.

Det finns det ett svenskt företag som specialiserat sig på att hjälpa golfare med sin golfsemester här nere. Golf Service.se kan hjälpa dig med allt från att boka starttider, detta till rabatterade green fees, till att hjälpa dig med en större paketlösning för hela din resa.

Priser (Greenfee) för att Spela

Greenfee avgifterna här ligger här en bit över en normal svensk bana.

Banorna och dess kvalitet varierar en del och så också priserna. Räkna med att betala runt 350-450 kr och sedan upptill 1000-2000 kronor. Detta gäller då för 18 hål.

Priset varierar också beroende på säsong. Till högsäsong räknas vår och höst.

Bästa golfbanan i Spanien anses annars vara Valderrama (ligger i Sotogrande, Cadiz ungefär 35 minuter från Marbella) som också ibland kallas för ”Europas Augusta”. Vill du spela här så kan det kosta dig uppåt €370 på helgdagar.

  • En del golfklubbar erbjuder lägre priser om du väljer att spela på morgonen (early bird) eller på eftermiddagen (twilight golf). Avgiften kan i vissa fall vara betydligt lägre.

När på Året är det Bäst att Åka Hit och Spela

Golf Marbella - När på året

Du kan utan problem komma hit och spela närsom på året. I stort sett alla banor har här öppet året runt.

Men ungefär Oktober till November och Mars till April är det högsäsong för att spela golf på Costa del Sol. Då är gräset och ytorna som finast samt att vädret är mestadels behagligt.

Under sommarmånaderna kan det bli väldigt varmt här och för dig som inte gillar den värmen är det säkrast att välja en annan tidpunkt på året. Men självklart går det alldeles utmärkt att spela även då.

Hur och När du Bokar Banor

Vill du vara ute i tid och ha en bra plan för din resa så kan du boka i god tid hemma. Det gäller speciellt dig som har begränsat med tid för golfspel, kanske familjen är med.

Det brukar dock aldrig vara några större problem att helt enkelt boka bana när du väl är på plats här nere. Det är ett vanligt sätt att lösa det. Utbudet är så stort att det räcker till för alla. Om det inte går att lösa just den där banan idag så finns det säkert tid imorgon!

Kom ihåg: Passa på att spela på olika banor på din semester. Det är kul och framför allt utvecklande!

Ta sig runt på banan

Det är mycket vanligt att man i Spanien använder sig av golfbil.

På vissa banor är det till och med obligatoriskt att att använda sig av golfbilen för att ta sig runt. Anledningen är att de vill ha flyt på sällskapen som spelar och hinna med flera. Golfbilen ingår då i greenfeen.

Då många banor också är väldigt kuperade så finns det alla anledningar att använda sig av bilen.

Klädkod för Golfklubbarna

Klädkoden är i många fall faktiskt ganska strikt här nere. Det är i 99 fall av hundra en tröja med krage som gäller. Så samla ihop dina pikétröjor.

När det kommer till shorts så är det tillåtet relativt ofta. Men som alltid, kolla upp detta innan.

Hyra klubbor och utrustning på plats

Det finns flera banor som erbjuder klubbor till uthyrning. Kolla upp detta innan ni kommer hit för att vara på den säkra sidan innan.

Självklart är det ett smidigt sätt men att spela med sina egna klubbor är ändå för många det enda alternativet!

  • På flygplatsen i Malaga finns företag som hjälper till med inplastning av ditt bagage, t ex golfbagen. Använd dessa tjänster som ett extra skydd till din värdefulla bag.

Golfbag - klubbor och utrustning

Resa till Marbella för att Spela Golf

Det kan många gånger vara svårt att få till all planering som behövs för att lyckas med sin golfsemester.

  • Hur tar jag mig dit?
  • Hyrbilar, finns det?
  • Tar flygbolaget emot klubbor och bag som packning?
  • Kommer det att kosta extra? Kanske är du rädd om dina klubbor och helst inte reser med dem. Finns det då att hyra? Frågorna kan vara många och vi ska försöka hjälpa dig lite på vägen.

Flyga

Flyg lyfter från Malaga Flygplats

Resa till Marbella, och hela Costa del sol för den delen, gör du genom att flyga till Malaga. Flygplatsen i Malaga trafikeras av ett flertal flygbolag, många utav dessa flyger även från och till Sverige.

Avgifter för Golfutrustning:

Här har vi sammanställt information om de flygbolag som trafikerar Sverige och Malaga med direktflyg och deras info/avgifter för golfutrustning.

  • SAS – Beroende på biljett. 1-2 väskor ingår. Maxvikt 23/32 kg. Extra kostar 290 – 630 sek. Mer info.
  • Norwegian – Max 20 kg. Priser, per bag/resa, mellan 250 – 450 sek. Mer info.
  • Primera Air – Max 20 kg. Priser, per bag/resa, mellan 399 – 1000 sek. Mer info.
  • Ryanair – Max 20 kg. Priser, per bag/resa, mellan 315 – 367 sek. Mer info.

!! Se alltid till att checka in din golfbag online innan resan. Det sparar du väldigt mycket pengar på!

Utöver dessa finns självklart flera bolag som du kan resa hit med, men detta är alltså de som just nu erbjuder direktflyg.

Hyrbil

Väl framme i Malaga behöver du ha en hyrbil för att på så sätt smidigt kunna ta med dig packning (golfbagen är ändå relativt stor) och senare även transportera dig mellan alla olika banor runt Costa del Sol.

Ett flertal hyrbilsbolag har verksamhet på och omkring Malagas flygplats.

Läs mer och boka hyrbil här.

Boende

Bo någonstans måste du självklart också göra. Här i Marbella finns ett stort och varierat utbud.

Hus, lägenhet eller hotell?

Det beror naturligtvis på hur just du vill ha det. Hotell lockar ju naturligtvis alltid och för många är det det enkla och smidiga som lockar med hotell, kanske med en njutbara hotellfrukost som är pricken över i.

Flera golfbanor har hotell på sina anläggningar och det är ett perfekt val för dig som verkligen är här för att ”endast” spela!

Är ni en större grupp eller familj är ett hus eller lägenhet ett bra alternativ. I Marbella och på Costa del Sol finns många som hyr ut och ibland kan du hitta en privat uthyrare men enklast är att använda någon av de söktjänster vi rekommenderar.

Köpa eget hus eller lägenhet

Spenderar du mycket tid i Marbella så kan det vara värt att köpa en liten lägenhet i Marbella, t.ex. i Nueva Andalucia. Det är inte bara smidigt att ha ett eget boende, men har också de senaste åren varit en bra investering då värdet på både hus och lägenheter har ökat kraftigt. Med en egen lägenhet så kan man också anlita ett företag för att hyra ut lägenheten i Marbella vilket gör att ekonomin i ett ägande blir ännu bättre.

Under sommarmånaderna blir hyrorna ofta fyra gånger så höga som under övriga året, dvs. man får samma intäkter under en vecka under högsäsong som man får under en månad annan tid på året.


Där har du nu lite extra hjälp på vägen mot en trevlig och skön upplevelse på Costa del Golf. Hör av dig om du har några synpunkter eller förslag på hur vi kan förbättra den här sidan!