Här ovan hittar du en sökmotor där du kan hitta bra hyrbil i Malaga till de bästa priserna. Skriv in datumet du väntas anlända och klicka sök. Vår partner söker sedan genom sin databas där i stort sett alla stora och små uthyrare finns med. Du blir sedan presenterad för ett par olika bilar och alternativ, detta är de bästa som kunde hittas för dina datum. Välj det alternativ som du känner passar dig bäst. Boka. Klart!

Hyra Bil på Malaga Flygplats

Att hyra bil är ett väldigt smidigt och enkelt sätt för att kunna transportera sig på sin semester.

I stort går det till så här:

 • Boka Hyrbil med hjälp av sökmotorn ovan
 • Anländ och Hämta ut din bil på Malaga Flygplats
 • Använd den under din semester
 • Återlämna bilen på flygplatsen och flyg hem igen.

Hur smidigt låter inte det?

Att hyra bil är ett populärt sätt att ta sig till Marbella och runt i närområdet under tiden du befinner dig här.

Vi förstår dock om du drar dig för köra bil utomlands. Det kan kännas ovant och stressat, och kanske är något som du helst undviker. För dig finns det andra bra alternativ som att åka buss, taxi eller varför inte boka en smidig privat transport.

Det finns ett väldigt stort utbud av biluthyrare här, över 20 st. Det ger dig dels bra möjligheter att hitta en bil som passar dina behov, men också ett bra pris. Ett riktigt bra pris till och med.

Faktum är att hyrbilsmarknaden i Spanien tillhör en utav de allra billigaste i Europa.

Ett par snabbtips för dig som tänker Boka Hyrbil

 • Boka flygbiljetter innan hyrbilen.
 • Lägg till ditt flygnummer till bilbokningen, om det går. Då vet bolaget när du kan förväntas dyka upp.
 • Boka inte omedelbart det billigaste alternativet. Tänk på ditt sällskap och antalet väskor ni har med er.
 • När du anländer se till att ha telefonnumret till bokningsföretaget när till hands. Bra om det strular hos uthyraren.
 • Se till att läs genom det ”finstilta” på din bokning.

Vart på flygplatsen finns Biluthyrarna?

Väska på Malaga Flygplats

Att hitta till den uthyrare du valt att hyra av och med är naturligtvis en viktig första steg. Här tänker vi gå igenom detta och visa dig vart de olika bolagen har sina kontor och personal på plats.

Inne på flygplatsen finns de största uthyrarna och utanför på olika avstånd från flygplatsen har vi de mindre och mer lokala uthyrarna.

De lokala hyrbilsföretagen har sina kontor och bilar placerade på olika avstånd från ankomsthallen. Men det är inget större problem eftersom de plockar upp dig och kör dig till sina respektive kontor.

Hyrbilsbolagen som finns inne på flygplatsen hittar du där du hämtar ut ditt bagage. Deras kontor finns mellan bagageband 31 och 28. För dig som kommer från Sverige betyder det oftast att du först hämtar dina väskor för att sedan gå lite längre bort och där ser du skyltar för de olika bolagen.

När du hittat disken ska du se till att du har alla dokument klara, inkluderat ditt körkort. Under högsäsong så kan det vara ganska hektiskt. Var beredd på köer.

När du fått dina nycklar så kommer du att få veta vart bilen finns parkerad och hur du tar dig dit. De två stora parkeringarna är sammankopplade med Terminal 3. Skulle du hyrt en bil som finns parkerad på en parkering längre bort så kommer du att bli transporterad dit av bolaget.

Lämna tillbaka Hyrbilen

När du ska flyga hem och det är dags att återlämna hyrbilen så kommer det att se ut som följer när du närmare dig Malaga Flygplats.

Vägen fram mot flygplatsen heter Avenida Garcia Morato. Det är den väg du hamnar på när du svängt av MA-21 (tidigare N-340). Precis efter en rondell kommer du att mötas av vägskyltar som indikerar vilken fil du ska välja för att komma rätt.

Drop-off för hyrbilar kommer att vara den första avfartsvägen till vänster. Följ skyltarna tills du kommer till ditt bolags parkering. Det finns återlämningsdiskar för respektive bolag här. Så du behöver inte gå tillbaka med nycklarna till terminalen.

Hyrbilsparkeringarna finns på Plan 0 och -1 i parkeringshus P2 (för upphämtning) och plan -1 och -2 i hus P1 car (för återlämning).

Att Tänka på när man Hyr Bil

Här kommer några ”pointers” om sådant som kan vara värt att tänka på när du ska hyra bil här i Malaga, och för den del även på andra ställen.

 • Välj inte en för liten bil om ni har mycket bagage.
 • För att undvika de värsta köerna vid hyrbilsdiskarna. Låt de som ej ska köra bilen att vänta på bagaget och sedan mötas upp.
 • Ska ni vara flera förare. Då ska allas körkort också med.
 • Att hyra bil i Malaga är en konkurrentutsatt marknad. Använd dig av detta och kolla runt och jämför olika alternativ.
 • Boka hyrbil så snart flygresan är bokad. Då får du störst utbud att välja mellan.
 • Tänk igenom dina upphämtning- respektive avlämningstider. Jämför med dina flygtider och passa in dessa perfekt med varandra.
 • Boka alltid eventuella babyskydd/bilstolar direkt med bokningen av bilen.
 • Air-condition är ett MÅSTE. Se till så att din bil har detta. Eftersom de flesta bolag numera har väldigt nya bilar så är det inget större problem längre.
 • Se till att inspektera bilen innan du kör iväg med den. Hittar du repor eller liknande dokumentera, påpeka och fotografera dessa.
 • Håll koll på de olika försäkringarna som finns och vad som gäller.
 • Innan du åker iväg. Ta någon minut och bekanta dig med bilen. Är det mörkt, se till att lyset är på.
 • Var uppmärksam när du ska hämta och packa in i bilen. Håll koll på ditt bagage.
 • Tänk på att lämna tillbaka bilen på rätt parkeringsplats. Finns risk för extra avgift annars.

Vägbeskrivning Malaga Flygplats till Marbella

Vägbeskrivning Marbella till Malaga Flygplats

Köra Bil i Spanien

Köra Bil i Marbella, Spanien

Att köra bil i Spanien är inte speciellt annorlunda mot att köra i trafiken hemma i Sverige. Vägarna runt Costa del sol är i många fall ganska nya och i bra skick. Vägen till Marbella är t ex väldigt fin och innebär inga större problem.

Likheterna är som sagt stora men det finns ett par saker du kan tänka på.

 • Barn ska resa på samma sätt som i Sverige. Dvs babyskydd, bilstol, bälteskudde beroende på ålder.
 • Du måste använda handsfree om du talar i telefon i bilen (gäller såklart föraren :))
 • Större motorvägar i Spanien har avgifter. Du kommer att bli förvarnad av skyltar.
 • Rondeller finns det väldigt mycket av i Spanien.
 • Större vägar med två filer, som t.ex. A-7 mellan Malaga och Marbella, har inte avfart- och påfartsvägar. Bilar kör istället på på direkt vid högerfilen. Detta gör att det är viktigt att accelerera fort när man kör på.

Gäller Svenskt Körkort?

Ja inom EU gäller respektive lands körkort inom andra EU-länder. För att få hyra bil gäller dock oftast att du är minst 21 år och haft körkort i mer än 1 år.

 

Där är så lite info om att hyra bil i Malaga. Hoppas du hittat din perfekta hyrbil! Skulle du ha synpunkter eller andra önskemål så hör av dig till oss så ska vi lösa detta snarast möjligt.