Hitta ditt Boende i Marbella

Hitta Ditt Boende i Marbella

När du bestämt att Marbella är stället du (eller ni) ska till – då gäller det att hitta ett bra boende. Och du har tur 🙂

I Marbella finns det ett varierat utbud på olika, och riktigt bra, boenden!

Här hittar du allt från lyxiga 5-stjärniga hotell & grandiosa villor till enklare (billigare) lägenheter och bed & breakfast.

Vilket boende som passar bäst för just dig och ditt besök kan naturligtvis bero på en mängd olika saker.

Det kan till exempel röra sig om:

  • Hur länge besöket varar.
  • Antalet personer i sällskapet.
  • Ålder på personerna i ditt sällskap.
  • Din budget för beoendet.
  • Tiden på året för besöket.

Omständigheterna här ovan, tillsammans med andra faktorer – gör att vissa alternativ passar bättre än andra. Många skandinavier och framför allt svenskar har valt att för egen del köpa hus i Marbella.

Då Marbella är en turiststad så är den också mer eller mindre helt perfekt för besökare och turister. Det finns ett stort alternativ av fina hotell, lägenheter och villor att hyra.

Vi vill här leda dig till rätt boende för din vistelse här i underbara Marbella!

Bo på Hotell

Hotellboende i Marbella

Marbella är en stad med många hotell där en hel del av dem håller mycket hög klass. Och såklart har en prislapp därefter..

Många menar att du här i Marbella hittar några utav de allra bästa hotellen i hela Spanien.

Men det finns inte enbart lyxhotell här utan självklart finns också andra alternativ i lägre prisklasser.

Hotell väljer du när du vill kunna slappna av och släppa en del av de vanliga bestyren. Och visst är en härlig frukostbuffé en njutning som man gärna unnar sig.

Använd gärna vår jämförelsesida för att boka hotell. Stort utbud, kundbetyg och de lägsta priserna.

Några snabba Hotelltips:

Don Carlos Hotel
Detta är ett 5-stjärnigt hotell, en resort för en lyxsemester. Har du råd kan vi verkligen rekommenderar detta exklusiva alternativ. Priserna är höga, men du kommer inte att ångra dig! Vyn från 12:e våningen är otroligt vacker.

Hotel Fuerte
Fuerte hotell ligger på en underbart fin plats, precis intill stranden. Många gäster rekommenderar detta hotell för din semester i Marbella. Rummen är stora luftiga och mycket rena.

NH Marbella

Riktigt prisvärt hotell för dig som vill hålla nere hotellkostnaderna en smula. Nära till olika aktiviteter för dig som är ute efter detta.

Hyra lägenhet, hus eller villa

Är din plan att stanna en lite längre tid, t ex över en vecka, i Marbella kanske en lägenhet, hus eller en villa kan vara ett alternativ. Det finns ett stort antal objekt till uthyrning.

Är ni fler än en familj som reser tillsammans finns det möjligheter att spara pengar genom att till exempel hyra ett större hus eller lägenhetskomplex.

Det finns ett flertal sajter och bokningsbyråer till din hjälp. Titta även över privatalternativen där man kan göra bra klipp, speciellt om besöket infaller under lågsäsong.

Använd gärna vår jämförelsesida för att hyra hus eller lägenhet. Stort utbud, kundbetyg och de lägsta priserna.

Här hittar du flera bra bokningssajter som vi kan rekommendera:

  • Interhome – Sök, hitta & boka semesterhus eller lägenhet. Över 90 st olika valmöjligheter.
  • Sembo – Enormt utbud av lägenheter, hus & villor i och nära Marbella.
  • Booking.com – Här hittar du garanterat ett boende perfekt för dig!

Bo på en Mysig Bed & Breakfast

Bed & Breakfast i Marbella

Gillar du att bo på små mysiga bed and breakfast så finns det goda möjligheter till det även här i Marbella.

Att bo på hotell en längre period kan bli ganska dyrt, och det är inte för alla. Vill du ha en lite mer personlig upplevelse och kanske lära dig mer om kulturen och livet är ett B&B boende ett bra alternativ.

Du hittar allt från större hus med pool till mer ”Boutique Style” b&b i gamla stan (Old Town).

Kolla till exempel dessa prisvärda lägenheter i gamla stan i Marbella med bra läge.

Priser på Boende

Det stora och breda utbudet gör också att priserna varierar stort. Självklart följer dock standard på boendet hand i hand med priset.

Rent generellt kan man säga att det är dyrast under högsäsong mellan Juni och Augusti.

Ska du bara stanna en kortare tid, upp till en vecka, så är hotell att föredra. Detta beroende på att många lägenheter och hus kräver en hyresperiod på minst 7 dagar, ett fåtal undantag finns dock.

Är din budget väldigt liten & tajt finns billigare alternativ. I Marbella, och dess närhet, finns ett flertal campingplatser och stugbyar. En del erbjuder endast en gräsyta för tält medan andra är större fullservice anläggningar. Planerar du att åka runt hela Costa del Sol finns campingplatser runt hela kusten.

Bästa Området att Bo i runt Marbella

Precis som många andra städer runt Costa del Sol har Marbella en större huvudväg, AP-7, som delar staden. Så lite beroende på anledningen till ditt besök så kanske den ena sidan, bergsidan, passar bättre än den andra, strandsidan.

  • Är du ute efter att spela golf då bor du lika bra på bergsidan av vägen.
  • Är du istället ute efter stranden så är det enklare att bo på strandsidan. Då har du stranden på kort gångavstånd.

Men det behöver inte vara ett stort problem egentligen. Gångavstånden är oftast relativt korta, hamnar du långt upp i bergen kan det dock göra saker lite mer komplicerat. Kolla gärna upp ditt boende innan, fråga dom hur avstånden är till de olika områdena som du planerar att besöka och använda dig av.

Om du inte känner till Marbella speciellt väl så hittar du här kartor över staden och området.

För dig som gillar lyx och flärd så är Puerto Banus definitivt ett ställe att bo på. Marinan där är en höjdpunkt i sig, tillsammans med strandpromenaden med sina restauranger och butiker.

Ett annat mer tillbakalutat alternativ är San Pedro Alcantara. Det ligger på gångavstånd från Puerto Banus och ca 10 minuter (i bil) från Marbella. Priserna här är lite lägre så det kan vara ett fullgott alternativ för dig som letar bra prisvärda boende. Vädret är ju ändå detsamma :).

För dig som svensk som tittar på att köpa bostad är säkert bekant med bostadsområdet Nueva Andalucia som är mycket populärt bland svenskar. Vilket syns inte minst tack vare flertalet svenska restauranger, två svenska matuvarubutiker, svensk godisbutik och till och med en svensk pizzeria. Som många säkert tipsat om så gäller det att göra sin hemläxa och välja rätt mäklare när man ska köpa bostad. Det finns många oseriösa aktörer på Solkusten. Vi tipsar därmed om den engelska sajten www.nuevaandalucia.com där man detaljerat kan filtrera på de bostäder som är av mest intresse och även göra fritextsökningar i beskrivningar. En mycket bra sajt helt enkelt med mycket kunniga individer bakom.

Även Calahonda finns som alternativ inom ett rimligt bilavstånd.

Boende för Dig Som Kommer vara Aktiv

Havsaktivitet i Marbella

Kommer ditt besök till stor del bestå av olika aktiviteter så spelar kanske inte vart stället ni bor på en jättestor roll. Då antar jag att ni ändå hyrt bil. Speciellt om det står golf på schemat.

Om du vill cykla så är nog inte placeringen av boendet överdrivet viktigt. Men mest troligt så kommer du ändå söka dig mot stranden någon gång. Sök därför boende så nära stranden och centrum som möjligt ändå. Börja i alla fall där.

För dig som simmar, spelar tennis, gymmar eller håller på med andra vattensporter så erbjuder många hotell dessa möjligheter. Och ibland finns det även möjlighet till dessa aktiviteter i havet och då är det skönt att åtminstone bo från gånganstånd till stranden.

Den här sidan är under utveckling. Vi kommer att bättra på antalet boendealternativ och ge dig fler alternativ beroende på sällskapsstorlek etc. Har du några förslag på något som vi borde ta med, hör av dig. Vi tar mer än gärna emot dina synpunkter.