Malaga

Här får Du Veta Allt om Malaga Flygplats

Flygplatsen i Malaga är också Marbellas flygplats, detta då Marbella självt saknar flygplats. Malaga ligger inom rimligt avstånd från Marbella och det finns mycket väl fungerande kommunikationer däremellan.

Faktum är att Malaga flygplats fungerar som hela Costa del Sols flygcentrum. Den ligger strategiskt placerad med en närhet till alla större städer.

Här är några ungefärliga reseavstånd i tid till viktiga städer:

 • Torremolinos –> 10 min
 • Benalmadena –> 15 min
 • Fuengirola –> 20 min
 • Calahonda –> 25 min
 • Marbella –> 40 min
 • Puerto Banus –> 45 min
 • Estepona –> 60 min

>> Här får du info om hur du tar dig från Flygplatsen till Marbella <<

Flygplatsen i Malaga är modern och relativt nybyggd, den blev färdigställd 2010. Den består i huvudsak av 3 terminaler där terminal 1 efter ombyggnaden används mycket lite. Utan det är istället terminal 2 och 3 som du kommer att stöta på.

De flesta flyg till och från Sverige samt våra grannländers flygplatser lyfter från och ankommer till terminal 3.

Fakta och Hjälp till/om Malaga Flygplats

Fakta

 • Flygplatskod: AGP
 • Hemsida: Aena.es/Malaga
 • E-post: [email protected]
 • Adress: Avenida Garcia Morato, s/n 29004, Malaga, Spanien
 • Latitud: 36.675182
 • Longitud: -4.489616

Telefonnummer

 • Flygplats Info: +34 952 048 484
 • Flygplats Fax: +34 952 048 777
 • Ankomst: +34 952 048 844
 • Avgång: +34 952 048 848

Under 2016 passerade över 16,5 miljon resenärer genom flygplatsen och 123700 flyg med en last av totalt 2288 ton. Den är på så sätt den fjärde mest trafikerade i hela Spanien.

Info om Planet Landat eller Lyft i Tid

 • Här hittar du info om planet LANDAT i Malaga
 • Här om det har LYFT från Malaga

Att Anlända till Flygplatsen via Flyg

Rullband på Malaga Flygplats

Att ta sig genom passkontroll och hämta ut ditt bagage går ganska fort. Som längst kan du räkna med 45 minuter under högsäsong i Augusti. Med komfortabel air condition inomhus så kommer du slippa svetten. Värre är kanske sen när du går ut 🙂 och möts av det varmare vädret.

Det finns inga större möjligheter till att du skulle kunna gå vilse eller missa vart bagageutlämningen är. Följ bara strömmen ut och nerför trappan. Det är bra skyltat.

Flyga från Malaga

När du anländer in i hallen för avgående flyg så kommer du omedelbart att se flera stora skärmar där du hittar information om vilka check-in deskar du ska till.

Det finns också ett par check-in automater (bl a Norwegian) precis vid ingången där du själv checkar in och sedan lämnar ditt bagage. Dessa har dock nästan alla gånger vi varit där strulat. Om vi haft otur eller det verkligen är problem med dem vet jag inte.

När du sedan checkat in och gått genom säkerhetskontrollen finns flera olika möjligheter beroende på vad du föredrar.

Finns bland annat:

 • Butiker
 • Restauranger
 • Duty Free- butiker
 • Snackbar
 • Caféer

Det finns ett flertal skärmar som visar din gate, så det är inget problem. Bara bege dig till gaten i tid så är du snart hemma igen :).

Översiktskarta Malaga Flygplats

Flygplatsservice för dig som Passagerare

På flygplatsen finns all den vanliga service som dagens moderna flygplatser brukar tillhandahålla. På Kartan här kan du zooma in och hitta alla de ställen som finns.

 • Du hittar till exempel: växlingskontor, babyrum, uttagsautomater, bagage-inplastare, internet och wifi, medicinsk hjälp, polis med mera.
 • Blir du hungrig finns många restauranger och caféer att välja mellan. I stort sett alla olika önskemål kan tillgodoses, vare sig det gäller lättare förtäring eller en välfylld middagsmeny.
 • Vill du handla finns en rad affärer och självklart duty free. Du hittar allt från souvenirer till exklusiva smycken och juveler.
 • För dig med vip-kort finns en fin och välutrustad vip-lounge. Du hittar den i terminal 3 på andra våningen.

Tyvärr finns inget hotell i direkt anslutning till flygplatsen men inom rimligt avstånd (ca 5 km) är situationen bättre.

 • Här är några hotell i och i närheten av Malaga.

Från Malaga Flygplats in till Malaga

Pompidou Museum i Malaga

Vill du ta dig från flygplatsen in till Malaga centrum kan du transportera dig med hjälp av taxi, buss eller tåg. Självklart kan du även hyra bil.

Allt är väldigt lätt tillgängligt och du kommer inte behöva transportera dig alls långt ut från terminalen.

Med Taxi

Det finns gott om Taxis i direkt anslutning till flygplatsen.

Några tips:

 • Se till så att taxichauffören startar taxametern när resan börjar (minimumpris).
 • Be om ett kvitto ifall du skulle ha klagomål eller glömma något i taxin.
 • Eftersom taxin högst tar 4 personer (finns dock minibussarna) så är det bättre för större sällskap att ta buss, tåg, eller beställa shuttle. Reser ni med barn så har de inga barnstolar i taxin. Välj då en Shuttle Service och beställ barnstol där.

Vart på Flygplatsen
Taxistoppet hittar du direkt efter att du kommit från terminalen till höger. Du kommer att se bilarna direkt när du kommer ut.

Priser
Räkna med en kostnad på ungefär €20 för en enkel resa. Det kan dock variera beroende på tidpunkt på dygnet och året. Men där ligger det på ett ungefär.

Länkar

Med Buss

A Express Airport (Line 75)
Linjen A Express knyter samman centrum med flygplatsen på bara 15 minuter.

Vart på Flygplatsen
Busshållplatsen hittar du i direkt anslutning till utgången på Terminal 3. Du kan i stort sett inte missa den.

Biljett
En enkelbiljett kostar ca €3. Eventuellt bagage är gratis. Biljett köper du på bussen (endast kontanter).

Tidtabell
Bussarna går ungefär var 20:e-25:e minut. Sista bussen går vid midnatt. Här hittar du en officiell tidtabell: Välj linje A  Paseo del Parque – Aeropuorto.

Avstigning i Centrum
Om det är centrum i Malaga som du vill till så ska du hoppa av vid: Plaza del General Torrijos

Med Tåg

Linje C1 (Renfe Suburban)
Linjen C1 knyter samman centrum med flygplatsen på bara 12 minuter.

Vart på Flygplatsen
Tågstationen ligger nästan i direkt anslutning till utgången på Terminal 3. Gå förbi busshållplatsen så ser du tågstationen. Det tar ungefär 2-3 minuter att gå dit.

Biljett
En enkelbiljett kostar ca €1.80. Biljett köper du på tågstationen i automat. Du kan betala med kort eller kontanter.

Tidtabell
Tågen går ungefär var 20:e minut. Sista går vid 00.54 och det första på morgonen vid 06.44. Här hittar du en officiell tidtabell.

Tåget kan ta dig till
Tyvärr finns ingen tågstation eller bana till Marbella. Men tåget kan förutom då Malaga även ta dig till: Torremolinos, Benalmaden, Los Boliches, Fuengirola med fl. Med byte kan du ta dig till städer som Madrid eller Sevilla.

Är det Marbella Du Vill Till?

Siluett över Marbella

Du kanske sitter och tänker varför får jag en massa info om hur jag tar mig in till Malaga när det är Marbella jag vill till?! Vi har en sida dedikerad för just det. Klicka bara in dig här nedan :).

>> Här får du info om hur du tar dig från Flygplatsen till Marbella <<

Hyra Bil på Flygplatsen

Med allt som finns att se och uppleva på Costa del Sol så är att hyra bil det självklara valet när du på ett enkelt sätt vill kunna ta dig från flyglasten till stället du ska till. Speciellt om du vet med dig att du kommer behöva bil under din vistelse.

Eftersom det finns så mycket information om att hyra bil så har vi gett den sektionen en egen undersida. Här hittar du mer info om att hyra bil på Malaga Flygplats.

Boka Privat Transfer

Ordet Privat Transfer (eller Shuttle som också används) låter kanske lite exklusivt och dyrt. Men faktum är att det är ett smart, relativt billigt sätt att ta sig från flygplatsen eller tvärtom.

Det finns en rad med andra fördelar som du kan läsa mer om. Även här har vi dedikerad sida för bara Privat Transfer från Malaga Flygplats.

Staden Malaga

Vy över Malaga

Flygplatsen ligger ungefär 8 km väster om staden Malaga.

Malaga är en supertrevlig stad med anor långt tillbaka i tiden. Den är den sjätte största staden i Spanien och den näst största i provinsen Andalusien.

Varför inte passa på att ta en natt där också innan eller efter besöket i Marbella? Schyssta och bra hotell hittar du här.

Där har du nu fått mer information om flygplatsen i Malaga. Hoppas att det kommer till nytta. Skulle du ha frågor eller vill du att vi lägger till något, bara hör av dig så fixar vi det.